ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ένας πολύ σοφός άνθρωπος κάποτε είπε, αν έχεις πλάνο για ένα χρόνο ζωής τότε φύτεψε ρύζι, αν έχεις πλάνο για 10 χρόνια τότε φύτεψε δέντρα αν έχεις όμως πλάνο για 100 χρόνια ζωής τότε μόρφωσε τα παιδιά σου.
Ο φιλανθρωπικός σύνδεσμος FUNRAISING είναι δοσμένος στη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη στη μόρφωση. Γιατί μόνο μέσω της μόρφωσης μπορεί μια κοινωνία σωστή να βοηθήσει τα παιδιά της να μεγαλώσουν, να ωριμάσουν και να επιλέξουν τη δική τους θέση στην κοινωνία αυτή.
Είμαστε περήφανοι γιατί επιστρέψαμε πίσω στην κοινωνία των μικρών μας πολιτών δεκάδες απόφοιτους πανεπιστημίων, εκατοντάδες παιδιά σε φροντιστήρια και απογευματινή απασχόληση, χιλιάδες πακέτα με ρούχα κ τρόφιμα και άλλες καθημερινές τους ανάγκες.
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αξιοποιήσουμε τους πόρους του συνδέσμου με απόλυτη διαφάνεια και ορθολογιστικό τρόπο έχουμε προχωρήσει στη σύσταση δημιουργίας μιας βασικής Ομάδας Αξιολόγησης Περιπτώσεων η οποία έχει ως κύριο έργο της, να αποφασίζει τη μορφή και το βαθμό βοήθειας που θα δοθεί σε κάθε οικογένεια ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της.

 

Για τον σκοπό αυτό διατηρούνται 5 διαφορετικά ταμεία:

1. Γενικό Ταμείο Funraising (για όλες τις ανάγκες εκτός από τις πιο κάτω)

2. Ταμείο Υποτροφιών – Funraising Μόρφωσις

3. Ταμείο Φροντιστηρίων και απασχόλησης – Funraising Γνώσις

4. Ταμείο Στήριξης παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού – Funraising Blue

5. Ταμείο Στήριξής παιδιών με σοβαρές ασθένειες – Funraising MedKids

Παραχωρώντας βοήθεια η οποία περιλαμβάνει:
• Υποτροφίες για φοιτητές μέσω του ταμείου Funraising “Mόρφωσις”
• Στήριξη παιδιών στο φάσμα του αυτισμού μέσω του ταμείου Funraising Blue
• Μαθήματα απογευματινής απασχόλησης & προετοιμασία για πανεπιστημιακές σπουδές
• Αγορά ένδυσης και υπόδησης
• Αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης
• Στήριξη ιατρικών περιστατικών
• Διάφορες άλλες μικρότερες ανάγκες

Τρόποι που στηρίζει ο σύνδεσμος μας

Ταμείο Υποτροφιών «Μόρφωσις»

Το Funraising “Mόρφωσις” δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει υποτροφίες στα παιδιά που θέλουν να κάνουν το ένα βήμα παρακάτω και να προχωρήσουν σε πανεπιστημιακές σπουδές. Μια δραστηριότητα του συνδέσμου μας που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Funraising Blue

Το Funraising Blue συντάχτηκε με σκοπό την ενημέρωση και την μόρφωση της κοινωνίας στα θέματα του αυτισμού, την οικονομική ενίσχυση και την καθοδήγηση των οικογενειών με διαγνωσμένα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

«Γνώσις» Απογευματινή εκπαίδευς

Η ομάδα του ταμείου Funrasing «Γνώσις» εστιάζει στην απογευματινή ενασχόληση και εκπαίδευση, με κύριο σκοπό την προετοιμασία των παιδιών για τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ταμείο βοηθά επίσης τους μαθητές στα ιδιωτικά φροντιστήρια και τους στηρίζει να αναπτύξουν τα ταλέντα τους μέσω ευκαιριών μάθησης και εξειδικευμένων προγραμμάτων σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και αθλήματα.

“MED Kids” Ιατρική βοήθεια προς παιδιά

Tο Med Kids στηρίζει άπορες οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις. Στηρίζει ασθενείς, άπορους που στέλνονται στο εξωτερικό για θεραπεία που δεν μπορεί να γίνει στην Κύπρο, με κάλυψη εξόδων.

Τρόφιμα

Τα τρόφιμα είναι για τις οικογένειες το πρώτο είδος ανάγκης, σημαντικό για την άμεση επιβίωση τους. Τα μέλη μας, τόσο από ατομικές όσο και από ομαδικές προσφορές, φροντίζουν να υπάρχουν πάντα στις αποθήκες μας είδη πρώτης ανάγκης ώστε οι οικογένειες να τροφοδοτούνται συνέχεια.

 

Είδη ένδυσης

Με τις απλόχερες δωρεές από φίλους και μέλη του συνδέσμου μας, μαζεύονται ολόχρονα είδη πρώτης ανάγκης, καινούργια ή και μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση. Αυτά περιλαμβάνουν είδη ένδυσης & υπόδησης, βρεφικό εξοπλισμό, λευκά είδη, σχολικό εξοπλισμό και παιχνίδια. Φυλάγονται με ιδιαίτερη φροντίδα και διανέμονται στις οικογένειες που στηρίζει ο σύνδεσμος μας.